Udstillinger

Udstillinger

Ehlers Samlingen er indrettet og udstillet i det gamle, historiske renæssancehus i Slotsgade 20. Dette smukke hus, hvis rødder går helt tilbage til 1500-tallet, er i sig selv et besøg værd. Den imponerende samling er fordelt på bygningens to etager, og omfatter stort set alle former for lertøj. Specielt er det dog kunstnerkeramikken, der er i fokus.

Udover lertøj og kunstnerkeramikken kan man se en stor samling af nipsenålepuder, gamle kagedåser fra hele verden, navneklude, halvdukker og en mindre gruppe af etnografiske genstande, som også havde Louis Ehlers’ store interesse.

I november har vi på Ehlers Samlingen taget det første synlige skridt i en lang række af forvandlinger, der skal fremme formidlingen i museet. Vi er gået i gang med at pakke de mange blikdåser ned, som indtil nu har prydet et helt rum. Blikdåserne kommer i første omgang på magasin, mens museets udstillinger bliver ændret. Dåserne vil i fremtiden komme til at indgå i en mindre, fast udstilling og særudstillinger. Et lille udvalg af dåserne vil, sammen med andre genstande fra samlingen, kunne ses i en lille juleudstilling i december måned.